Kalfsstaartstuk - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Kern 45-55 graden

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Kalfsstaartstuk (picanha) braden

Kalfsstaartstuk is het eindgedeelte van de platte bil. Dit unieke stukje vlees is heerlijk zacht, vooral het puntstukje. Kalfsstaartsuk is uitstekend te gebruiken als rosbief, maar kan ook goed op de barbecue als groot stuk vlees. Een andere benaming voor staartstuk is picanha.

Kalfsstaartstuk of Picanha op de barbecue

Een kalfsstaartstuk is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 30
Hoogste € 55

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 160 kilocalorie
Vet: 8.8 gram
Ijzer: 2.5 milligram
Eiwit: 20.3 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Lenderollade

Staartstuk Picanha

Magere runderlap

Riblappen

Sukadelappen

Baklap

Kalfslappen

Kalfsrollade

Kalfshaas

Kalfszwezerik

Kalfsstaartstuk

Kalfsschnitzel

Varkensfilet

Varkensoester

Speklappen

Kophaas bakken

Saucijzen braden

Schouderkarbonade

Lamslapjes

Lamsbout

Lamshaasjes

Lamsrollade

Lamsboutlapjes

Lamskotelet

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Kalfsstaartstuk bereiden

Vlees bereiding adviezen over Kalfsstaartstuk