Kophaas bakken - Vlees bereiden

4.5/5 - (15 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Braden 10 minuten in ruim boter

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Kophaas bakken

Kophaas is net als een lange varkenshaas gewoon echt een varkenshaasje. Bij rundvlees is de uitsnijding anders en wordt de haas als geheel uitgesneden. Bij varkensvlees wordt de verdeling anders gedaan waardoor de haas in tweeen wordt gesneden. Hierdoor onstaat een lange haas en een kophaas. Het vlees verschilt echter wel van structuur en smaak. Een kophaas is iets donkerder en steviger dan een lange varkenshaas.

Kophaas bakken. Ook perfect voor saté

Het allerlekkerste voor satévlees is de kophaas, veel beter te gebruiken dan een lange varkenshaas die al snel te droog wordt. Maar ook gewoon bij de maaltijd is een kophaasje heerlijk (misschien wel lekkerder dan een lange varkenshaas)

Een mooie marinade voor saté

Ketjap manis, katoembar, djinten, sambal oelek of een spaanse peper, iets citroenrasp (buitenkant schil) en eventueel buine suiker. Laat de varkenssaté een dag in de koelkast doortrekken.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 18
Hoogste € 25

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 151 kilocalorie
Vet: 6.7 gram
Ijzer: 0.3 milligram
Eiwit: 22.6 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Hollandse biefstuk

Kogelbiefstuk

Rosbief aan het stuk

Hacheevlees

Riblappen

Entrecote

Kalfsfricandeau

Kalfskotelet

Kalfszwezerik

Kalfshaas

Kalfsstaartstuk

Kalfslappen

Haaskarbonade

Schouderkarbonade

Speklappen

Saucijzen braden

Kophaas bakken

Halskarbonade bakken

Lamskotelet

Lamsbout

Lamszadel

Lamsboutlapjes

Lamsrollade

Lamslapjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Kophaas bakken bereiden

Vlees bereiding adviezen over Kophaas bakken