Lamsrollade - Vlees bereiden

Vlees bereiden sponsor

Bereidingswijze:

Kern borstrollade 68 graden | Kern boutrollade 60-65

Smaaksuggestie:

Zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamsrollade braden

Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd. Een rollade kan worden gemaakt van de bout, van de schouder en van het borstgedeelte. Een rollade van de bout mag rosé blijven terwijl een rollade van de schouder en borstgedeelte helemaal gaar moet worden gebraden. Geef van te voren aan wat voor lamsrollade u wilt.

Een rollade is vaak al gekruid. Vraag het altijd nog even voor de zekerheid. Sommige slagers kruiden een rollade niet i.v.m. vochtonttrekking.

Lamsvlees kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 35
Hoogste € 50

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 187 kilocalorie
Vet: 11.9 gram
Ijzer: 1.4 milligram
Eiwit: 20 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Rosbief aan het stuk

Entrecote

Ossenstaart

Riblappen

Hacheevlees

Kogelbiefstuk

Kalfszwezerik

Kalfslappen

Kalfsstaartstuk

Kalfsfricandeau

Kalfsschnitzel

Kalfsrollade

Varkensfricandeau

Varkensfiletlap

Varkenshaas

Nasi of bami vlees

Hamschijf

Ribkarbonade

Lamslapjes

Lamszadel

Lamskotelet

Lamsbout

Lamshaasjes

Lamsboutlapjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Lamsrollade bereiden

Vlees bereiding adviezen over Lamsrollade