Lamskotelet - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken ca. 5 minuten

Smaaksuggestie:

Zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamskotelet bakken

Lamskotelet zijn er in twee soorten. Dubbele zoals onderaan op de foto en enkele. De dubbele worden vaak van de zadel gesneden, dan zit het haasje er nog in en de enkele zijn vaak met een beentje. Lamskoteletjes zijn het lekkerst als ze rosé gebakken of gebraden worden, een paar minuten aan iedere kant is dan genoeg. Als ze helemaal gaar worden gebakken zijn ze snel te droog. Mocht u ze wel helemaal gaar willen eten zet dan het vuur een stuk lager na het aanbraden, en laat ze zachtjes smoren.

Lamskotelet kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 40
Hoogste € 55

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 256 kilocalorie
Vet: 20.2 gram
Ijzer: 1.4 milligram
Eiwit: 18.6 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Ribeye

Hollandse biefstuk

Rosbief aan het stuk

Haasbiefstuk

Ossenhaas

Baklap

Kalfslappen

Kalfsrollade

Kalfshaas

Kalfszwezerik

Kalfsschnitzel

Kalfsfricandeau

Varkenslappen

Varkensfiletlap

Kophaas bakken

Varkensfricandeau

Speklappen

Halskarbonade bakken

Lamslapjes

Lamsrollade

Lamszadel

Lamsboutlapjes

Lamsbout

Lamshaasjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Lamskotelet bereiden

Vlees bereiding adviezen over Lamskotelet