Kalfshaas - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Maak een selectie

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Kalfshaas braden

Omdat een kalfshaas bijna geen bindweefsel bevat, is het uitermate mals. Een kalfshaas kunt u in z’n geheel braden maar is ook heerlijk als kalfstournedo. Het beste is om een stuk kalfshaas uit het midden of van de kop te vragen omdat deze gedeeltes even dik zijn. Het lekkerste is om de kalfshaas aan te braden in de pan en verder te garen in de oven.

Wist je dat… kalfsvlees zeer geschikt is om te gourmetten of steengrillen?

Kalfshaas op de barbecue

Een kalfshaas is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 60
Hoogste € 90

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 105 kilocalorie
Vet: 1.4 gram
Ijzer: 2 milligram
Eiwit: 22.9 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Ribeye

Magere runderlap

Ossenstaart

Staartstuk Picanha

Riblappen

Sukadelappen

Kalfslappen

Kalfszwezerik

Kalfshaas

Kalfsschnitzel

Kalfsstaartstuk

Kalfsrollade

Kophaas bakken

Varkensfilet

Ribkarbonade

Varkensfricandeau

Varkensfiletrollade

Varkensoester

Lamsrollade

Lamsbout

Lamszadel

Lamsboutlapjes

Lamshaasjes

Lamskotelet

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Kalfshaas bereiden

Vlees bereiding adviezen over Kalfshaas