Lamszadel - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

In de oven ± 25-30 minuten

Smaaksuggestie:

Zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamszadel braden

Lamszadel zijn de twee (haas) karbonade delen aan elkaar vast en dan aan één stuk. De zadel bevat twee lamshaasjes en twee lamsfilets en is nog voorzien van het been. Het is een uniek stukje vlees wat de nodige aanacht vraagt bij het bereiden. Een lamszadel kan in zijn geheel klaar worden gemaakt, in de oven met behulp van een kernthermometer. waarna de filets en de haasje bij het opdienen van het been worden ontdaan.

Lamszadel kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 35
Hoogste € 55

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 256 kilocalorie
Vet: 20.2 gram
Ijzer: 1.4 milligram
Eiwit: 18.6 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Klapstuk

Magere runderlap

Sukadelappen

Riblappen

Hollandse biefstuk

Hacheevlees

Kalfszwezerik

Kalfsschnitzel

Kalfshaas

Kalfsfricandeau

Kalfsstaartstuk

Kalfsrollade

Varkensfiletrollade

Hamschijf

Varkensfricandeau

Hamlappen braden

Halskarbonade bakken

Varkensfilet

Lamsboutlapjes

Lamskotelet

Lamshaasjes

Lamszadel

Lamsrollade

Lamsbout

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Lamszadel bereiden

Vlees bereiding adviezen over Lamszadel