Lamshaasjes - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken 3 tot 5 minuten

Smaaksuggestie:

Zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamshaasjes bakken

Lamshaasjes zijn een echte delicatesse. Omdat er maar twee kleine lamshaasjes in het lam zitten zijn ze door vraag en aanbod dan ook erg prijzig. Maar beter duur, dan niet te koop, want ze zijn wel heel smakelijk. Laat de lamshaasjes vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen en bak ze op vrij hoog vuur kort rondom bruin.

Smaakidee: honing, mosterd, olijfolie.

Lamshaasjes kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 45
Hoogste € 65

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 158 kilocalorie
Vet: 8.3 gram
Ijzer: 1.8 milligram
Eiwit: 20.7 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Hollandse biefstuk

Ossenstaart

Magere runderlap

Rosbief aan het stuk

Entrecote

Klapstuk

Kalfszwezerik

Kalfsstaartstuk

Kalfslappen

Kalfsrollade

Kalfskotelet

Kalfshaas

Kophaas bakken

Varkensschnitzel

Nasi of bami vlees

Varkenshaas

Varkensfricandeau

Varkenslappen

Lamsboutlapjes

Lamskotelet

Lamszadel

Lamsbout

Lamsrollade

Lamshaasjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Lamshaasjes bereiden

Vlees bereiding adviezen over Lamshaasjes