Speklappen - Vlees bereiden

Vlees bereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken ± 6-10 minuten op hoog vuur

Smaaksuggestie:

Zout, peper, kerrie, peper, ketjap en ketoembar

Speklappen bakken

Speklappen zijn afkomstig van het buik van het varken. Het is de meest magerste speksoort. Speklapjes kun je het beste kort en op hoog vuur in de boter bakken, dan worden ze lekker knapperig.

Speklappen als kipnuggets bakken

Speklappen kun je ook uitstekend in de olie bakken, ze worden dan heerlijk knapperig.

Kruid de speklapjes met zout en peper, snij de lapjes in stukjes van ca. 3 centimeter. Maak een beslag van bloem met bier en maak hier een mooi egaal papje van. Neem ruim olie in een hoge pan (zonnebloemolie is prima) en haal de speklapjes door het beslag en bak ze in de olie mooi goudbruin. (ca. 10 tot 15 minuten) Bestrooi de speklapjes als ze klaar zijn met grillkruiden. Zeker weten dat zelf kinderen nu speklapjes eten.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 12
Hoogste € 18

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 329 kilocalorie
Vet: 29.1 gram
Ijzer: 0.6 milligram
Eiwit: 16.7 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Rosbief aan het stuk

Lenderollade

Entrecote

Magere runderlap

Baklap

Sukadelappen

Kalfszwezerik

Kalfslappen

Kalfsstaartstuk

Kalfsrollade

Kalfsentrecote

Kalfskotelet

Kophaas bakken

Varkensfricandeau

Haaskarbonade

Hamschijf

Varkensoester

Varkensfiletlap

Lamsbout

Lamshaasjes

Lamsrollade

Lamsboutlapjes

Lamszadel

Lamskotelet

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Speklappen bereiden

Vlees bereiding adviezen over Speklappen