Lamsbout - Vlees bereiden

5/5 - (6 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

In de oven: kern 60 tot 65 graden

Smaaksuggestie:

Zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamsbout bereiden

Lamsbout is het achterste gedeelte van het lam. Het bevat alle lekkere delen in één stuk vlees. Bij rundvlees zou dat biefstuk, rosbief, en baklappen zijn. Omdat lamsvlees een stuk kleiner is heb je dus al deze lekkernijen in één stuk vlees. Het lekkerste is om het been in de bout te laten zitten tijdens de bereiding.

Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip de bout dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkom je uitdroging van het vlees.

Lamsbout kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 30
Hoogste € 45

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 174 kilocalorie
Vet: 10.8 gram
Ijzer: 1.4 milligram
Eiwit: 19.2 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Riblappen

Entrecote

Rosbief aan het stuk

Kogelbiefstuk

Ossenhaas

Haasbiefstuk

Kalfshaas

Kalfszwezerik

Kalfsschnitzel

Kalfsstaartstuk

Kalfsfricandeau

Kalfslappen

Varkensfricandeau

Hamlappen braden

Varkensfilet

Nasi of bami vlees

Varkensfiletlap

Varkenslappen

Lamsrollade

Lamshaasjes

Lamszadel

Lamsboutlapjes

Lamskotelet

Lamsbout

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Lamsbout bereiden

Vlees bereiding adviezen over Lamsbout