Kalfskotelet - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Grillen ± 8-15 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Kalfskotelet bakken

Kalfskoteletten worden met been gesneden van de dikke en fijne rib. De dikke rib is een kalfsribeye met been en de fijne rib is een kalfsentrecote met been. De koteletten zijn vaak vrij dik omdat ze langs het been worden gesneden. Dat maakt het ook extra lekker omdat ze niet helemaal gaar gegeten hoeven te worden. Kalfskotelet kunt u uitstekend klaar maken in de pan, maar nog lekkerder is op de barbecue. Dat geeft een extra dimensie aan het luxe vlees.

Een kalfskotelet haalt u natuurlijk uitsluitend bij de slager!

Kalfskotelet is luxe en erg lekker

Een kalfskotelet is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 40
Hoogste € 55

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 160 kilocalorie
Vet: 8.8 gram
Ijzer: 2.5 milligram
Eiwit: 20.3 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Sukadelappen

Staartstuk Picanha

Magere runderlap

Ossenhaas

Klapstuk

Haasbiefstuk

Kalfszwezerik

Kalfskotelet

Kalfsstaartstuk

Kalfslappen

Kalfsfricandeau

Kalfsentrecote

Ribkarbonade

Varkensfricandeau

Hamschijf

Varkensfiletrollade

Varkenshaas

Haaskarbonade

Lamsboutlapjes

Lamszadel

Lamsbout

Lamshaasjes

Lamsrollade

Lamskotelet

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Kalfskotelet bereiden

Vlees bereiding adviezen over Kalfskotelet