Staartstuk Picanha - Vlees bereiden

4.9/5 - (20 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Kern 45-55 graden

Smaaksuggestie:

Zeezout en een mooie gemalen peper

Runder staartstuk (picanha) braden

Runderstaartstuk is het eindegedeelte van de platte bil. Dit unieke stukje vlees is heerlijk zacht, vooral het puntstukje. Runderstaartsuk is uitstekend te gebruiken als rosbief, maar kan ook goed op de barbecue als groot stuk vlees. Een andere benaming voor staartstuk is picanha.

Staartstuk (Picanha) op de barbecue

Een staartstuk is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!

Smaakidee: Zeezout en een mooie gemalen peper, thats it!

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 25
Hoogste € 35

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 108 kilocalorie
Vet: 1.9 gram
Ijzer: 1.6 milligram
Eiwit: 22.6 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Entrecote

Sukadelappen

Hollandse biefstuk

Riblappen

Rosbief aan het stuk

Magere runderlap

Kalfslappen

Kalfskotelet

Kalfsrollade

Kalfshaas

Kalfsfricandeau

Kalfsschnitzel

Ribkarbonade

Halskarbonade bakken

Saucijzen braden

Varkensoester

Varkensfilet

Varkensfiletrollade

Lamshaasjes

Lamslapjes

Lamszadel

Lamsboutlapjes

Lamskotelet

Lamsrollade

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Staartstuk Picanha bereiden

Vlees bereiding adviezen over Staartstuk Picanha