Sukadelappen - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Sudderen ca. 3 uur

Smaaksuggestie:

rode wijn, azijn, laurier, ui, tomaat.

Sukadelappen braden/stoven

Sukadelappen worden gesneden van het sucadestuk uit de schouder. Er loopt een peesje door het vlees, daaraan ontleent de sukadelappen zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar.

Sukadelappen, lekkere stooflapjes

De sukade loopt van dik naar dun, de sukade(zeen) die zacht wordt loopt van dik naar dun. In het dikste gedeelte zit dan ook de dikste zeen, dat wil niet zeggen dat de dunne lapjes minder lekker zijn. Deze hebben een fijnere structuur.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 18
Hoogste € 28

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 171 kilocalorie
Vet: 9.7 gram
Ijzer: 2.5 milligram
Eiwit: 20.8 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Baklap

Ribeye

Ossenhaas

Hollandse biefstuk

Haasbiefstuk

Hacheevlees

Kalfsfricandeau

Kalfszwezerik

Kalfsentrecote

Kalfsrollade

Kalfsschnitzel

Kalfskotelet

Nasi of bami vlees

Schouderkarbonade

Varkensfilet

Varkensoester

Ribkarbonade

Haaskarbonade

Lamsboutlapjes

Lamshaasjes

Lamsbout

Lamskotelet

Lamsrollade

Lamszadel

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Sukadelappen bereiden

Vlees bereiding adviezen over Sukadelappen