Lamslapjes - Vlees bereiden

3.9/5 - (7 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Stoven ± 85-90 minuten

Smaaksuggestie:

Zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamslapjes braden

Lamslapjes zijn iets meer doorregen dan lapjes van de bout. Dat wil zeker niet zeggen dat ze minder lekker zijn. Waar lamslapjes licht rosé gegeten kunnen worden moeten lamslapjes helemaal gaar zijn.

Lekkere sudder lamslapjes

Lamslapjes zijn dan ook zeer geschikt om te stoven of te smoren. Het vlees heeft een ongelofelijk lekkere lamsvlees smaak en is daarnaast ook nog het minst kostbaar. Zeker een aanrader als u van die bijzonder lekkere lamsvleessmaak houdt.

Lamsvlees kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 30
Hoogste € 50

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 187 kilocalorie
Vet: 11.9 gram
Ijzer: 1.4 milligram
Eiwit: 20 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Hollandse biefstuk

Magere runderlap

Sukadelappen

Ossenstaart

Rosbief aan het stuk

Baklap

Kalfsrollade

Kalfszwezerik

Kalfsschnitzel

Kalfsentrecote

Kalfslappen

Kalfshaas

Varkensfricandeau

Saucijzen braden

Varkenslappen

Halskarbonade bakken

Varkensschnitzel

Speklappen

Lamsboutlapjes

Lamslapjes

Lamsbout

Lamshaasjes

Lamszadel

Lamsrollade

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Lamslapjes bereiden

Vlees bereiding adviezen over Lamslapjes