Kalfslappen - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Stoven ± 60 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Kalfslappen braden

Diverse kalfsvleesdelen zijn uitermate geschikt om te stoven/smoren. De stoof-/smoortijd van kalfsvlees is korter dan van bijvoorbeeld rundvlees. Kalfsvlees heeft een fijne smaak en het is daarom raadzaam om niet teveel kruiden te gebruiken.

Veel soorten kalfslappen

Kalfslappen kunnen van verschillende delen van het kalf worden gesneden. Het is daarom raadzaam om uw slager om een braadadvies te vragen.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 30
Hoogste € 40

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 160 kilocalorie
Vet: 8.8 gram
Ijzer: 2.5 milligram
Eiwit: 20.3 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Ossenhaas

Lenderollade

Magere runderlap

Baklap

Hacheevlees

Kogelbiefstuk

Kalfsstaartstuk

Kalfsschnitzel

Kalfsentrecote

Kalfsfricandeau

Kalfskotelet

Kalfslappen

Varkensfilet

Varkensschnitzel

Varkensfricandeau

Varkensoester

Speklappen

Schouderkarbonade

Lamsbout

Lamskotelet

Lamsrollade

Lamshaasjes

Lamszadel

Lamsboutlapjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Kalfslappen bereiden

Vlees bereiding adviezen over Kalfslappen