Kalfsfricandeau - Vlees bereiden

5/5 - (6 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Maak een selectie

Smaaksuggestie:

Zout, peper, foeli, gember.

Kalfsfricandeau braden

Kalfsfricandeau hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het vlees wordt snel te droog. Kalfsfricandeau is een luxe groot stuk vlees wat meestal met de feestdagen wordt gegeten. Het lekkerste is om de kalfsfricandeau eerst aan te braden in een pan en daarna verder te garen in de oven. Gebruik hierbij een kernthermometer.

Kernthermometer bij kalfsfricandeau

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 35
Hoogste € 50

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 104 kilocalorie
Vet: 1.3 gram
Ijzer: 0.6 milligram
Eiwit: 23 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Klapstuk

Entrecote

Staartstuk Picanha

Magere runderlap

Lenderollade

Ribeye

Kalfszwezerik

Kalfskotelet

Kalfsfricandeau

Kalfshaas

Kalfsstaartstuk

Kalfsentrecote

Hamschijf

Saucijzen braden

Schouderkarbonade

Hamlappen braden

Speklappen

Nasi of bami vlees

Lamslapjes

Lamsboutlapjes

Lamskotelet

Lamsbout

Lamshaasjes

Lamsrollade

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Kalfsfricandeau bereiden

Vlees bereiding adviezen over Kalfsfricandeau