Magere runderlap - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

30 tot 60 minuten braden. U kunt ze ook zachtjes stoven

Smaaksuggestie:

Zout, peper, Donker bier, azijn, laurier, ui, tomaat en ontbijtkoek.

Magere runderlappen braden

Wist u dat… magere runderlappen altijd zachtjes aangebraden moeten worden? Dan blijft het vlees heerlijk zacht. Toevoeging van citroen en tomatenpuree helpt daar ook bij. Laat het vlees daarna heel langzaam gaar worden.

Smaaksuggesties magere runderlappen

U kunt magere runderlappen ook gebruiken om hachee te maken. Uiteraard mist u dan wel het vettige van doorregen runderlappen of hacheevlees. Maar de smaak hoeft niet minder te zijn, en daarnaast is het ook nog iets gezonder.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 18
Hoogste € 26

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 108 kilocalorie
Vet: 1.9 gram
Ijzer: 1.6 milligram
Eiwit: 22.6 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Kogelbiefstuk

Staartstuk Picanha

Riblappen

Entrecote

Sukadelappen

Ossenstaart

Kalfslappen

Kalfsrollade

Kalfsstaartstuk

Kalfshaas

Kalfskotelet

Kalfszwezerik

Varkenshaas

Varkensfricandeau

Saucijzen braden

Haaskarbonade

Varkensschnitzel

Nasi of bami vlees

Lamszadel

Lamsbout

Lamsrollade

Lamskotelet

Lamslapjes

Lamshaasjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Magere runderlap bereiden

Vlees bereiding adviezen over Magere runderlap