Lamsboutlapjes - Vlees bereiden

3.8/5 - (9 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken ± 8 tot 15 minuten

Smaaksuggestie:

Zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamsboutlapjes braden

Lamsboutlapjes zijn mooi mager en kunnen rosé gegeten worden. Lamsbout met een beentje geeft wat extra smaak aan het vlees. Aan de andere kant wilt u het liefst vers lamsvlees en dan is een beentje erin niet raadzaam.

Omdat de bout vers is moet het beentje worden gehakt met splinters in het vlees tot gevolg. Als het mooie plakken zijn worden ze vaak bevroren gezaagd, en dat is zonde van het lekkere lamsvlees. Lekker lamsvlees is vers en niet bevroren. Punt uit! Mooie verse lapjes van de bout smaken gewoon het lekkerst!

Lamsboutlapjes kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerst is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 30
Hoogste € 40

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 174 kilocalorie
Vet: 10.8 gram
Ijzer: 1.4 milligram
Eiwit: 19.2 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Riblappen

Hollandse biefstuk

Klapstuk

Baklap

Magere runderlap

Staartstuk Picanha

Kalfskotelet

Kalfsstaartstuk

Kalfsschnitzel

Kalfsentrecote

Kalfshaas

Kalfslappen

Varkenslappen

Varkensoester

Varkenshaas

Varkensschnitzel

Hamschijf

Haaskarbonade

Lamszadel

Lamslapjes

Lamsboutlapjes

Lamsbout

Lamsrollade

Lamshaasjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Lamsboutlapjes bereiden

Vlees bereiding adviezen over Lamsboutlapjes