Lamsboutlapjes zijn mooi mager en kunnen rosé gegeten worden. Lamsbout met een beentje geeft wat extra smaak aan het vlees. Aan de andere kant wilt u het liefst vers lamsvlees en dan is een beentje erin niet raadzaam.
Omdat de bout vers is moet het beentje worden gehakt met splinters in het vlees tot gevolg. Als het mooie plakken zijn worden ze vaak bevroren gezaagd, en dat is zonde van het lekkere lamsvlees. Lekker lamsvlees is vers en niet bevroren. Punt uit! Mooie verse lapjes van de bout smaken gewoon het lekkerst!
Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerst is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.
Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.
Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.
Rundvlees rood
43 – 49 graden
Rundvlees medium
50 – 55 graden
Rundvlees rosé
56 – 65 graden
Rundvlees gaar
68 > graden
Kalfsvlees rosé
60 – 65 graden
Kalfsvlees gaar
68 > graden
Lamsvlees rosé
60 – 65 graden
Lamsvlees gaar
68 > graden
Varkensvlees rosé
60 – 65 graden
Varkensvlees gaar
68 > graden
Kip gaar
75 > graden
Kalkoen gaar
75 > graden