Kalfsschnitzel - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken ± 3-4 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Kalfsschnitzel bakken

Kalfsschnitzel is een dun geslagen lapje van de fricandeau (bovenbil, platte bil, spierstuk of dikke lende). Je kunt een kalfsschnitzel natuurlijk ook paneren, maar eigenlijk is dat zonde van het vlees. Bak de kalfsschnitzel op hoog vuur om en om mooi bruin. Geniet van de eenvoud en smaak!

Kalfsschnitzel kruiden voor het bakken

Smaakidee: Doe voorzichtig met kruiden omdat de kalfsschnitzel van zichzelf een delicatesse is. Zout en een beetje peper is voldoende. Eventueel nog wat citroen, limoen of salie.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 35
Hoogste € 50

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 105 kilocalorie
Vet: 1.4 gram
Ijzer: 2 milligram
Eiwit: 22.9 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Ossenhaas

Staartstuk Picanha

Riblappen

Hollandse biefstuk

Magere runderlap

Haasbiefstuk

Kalfsfricandeau

Kalfsstaartstuk

Kalfszwezerik

Kalfshaas

Kalfsentrecote

Kalfslappen

Ribkarbonade

Nasi of bami vlees

Speklappen

Varkenshaas

Varkensfiletrollade

Varkensfilet

Lamshaasjes

Lamslapjes

Lamskotelet

Lamsbout

Lamszadel

Lamsboutlapjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Kalfsschnitzel bereiden

Vlees bereiding adviezen over Kalfsschnitzel