Varkensfiletrollade - Vlees bereiden

Vlees bereiden sponsor

Bereidingswijze:

Braden ± 45-60 minuten

Smaaksuggestie:

zout, peper, foelie, nootmuskaat, paprikapoeder

Varkensfiletrollade braden

Varkensfiletrollade kun je in de pan of in de oven bereiden. Het lekkerste is om de varkensfiletrollade eerst aan te braden in de pan zodat deze een mooie bruine buitenkant krijgt. Daarna in een overvaste pan of ovenschaal met boter.

Varkensfiletrollade regelmatig bedruipen

Bedruip en keer de varkensfiletrollade regelmatig tijdens de bereiding. Leg in de ovenschaal ook wat wortels, uien en knoflook, dit komt de smaak en geur ten goede. Je kunt de oven ook iets lager zetten en de varkensfilet langzaam laten garen op ca. 120 graden of zelfs nog lager. (slow coocking). Hierdoor krijg je een nog malser stukje vlees.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 18
Hoogste € 24

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 144 kilocalorie
Vet: 5.9 gram
Ijzer: 0.3 milligram
Eiwit: 22.7 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Sukadelappen

Riblappen

Haasbiefstuk

Magere runderlap

Rosbief aan het stuk

Ossenstaart

Kalfsrollade

Kalfsstaartstuk

Kalfsfricandeau

Kalfszwezerik

Kalfsentrecote

Kalfsschnitzel

Saucijzen braden

Ribkarbonade

Varkensschnitzel

Hamlappen braden

Varkensfilet

Kophaas bakken

Lamsboutlapjes

Lamszadel

Lamslapjes

Lamsbout

Lamsrollade

Lamskotelet

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Varkensfiletrollade bereiden

Vlees bereiding adviezen over Varkensfiletrollade