Ossenhaas - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Kern 45-55 graden

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Ossenhaas braden

Ossenhaas is het malste, duurste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt gesneden van de ossenhaas. Een biefstuk van 150 gram wordt ook wel tournedos genoemd, een haasbiefstuk van 250 gram noemen we een chateaubriand. Een ossenhaas weegt ongeveer tussen de twee en vijf kilo.

Braadadvies ossenhaas

De ossenhaas rondom bruinbakken. U kunt de ossenhaas het beste rondom in de pan aanzetten en daarna in de oven afgrillen tot een kern van ca. 45 graden (rood/rosé). Gebruik bij een groot stuk vlees altijd een kernthermometer. U kunt deze bij de meeste ambachtelijke slagers kopen.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 50
Hoogste € 80

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 116 kilocalorie
Vet: 2.3 gram
Ijzer: 2 milligram
Eiwit: 23.7 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Staartstuk Picanha

Entrecote

Kogelbiefstuk

Rosbief aan het stuk

Klapstuk

Haasbiefstuk

Kalfszwezerik

Kalfsentrecote

Kalfsschnitzel

Kalfsstaartstuk

Kalfsrollade

Kalfslappen

Varkensfiletrollade

Ribkarbonade

Varkenslappen

Varkensfilet

Kophaas bakken

Varkenshaas

Lamshaasjes

Lamskotelet

Lamsrollade

Lamsbout

Lamszadel

Lamslapjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Ossenhaas bereiden

Vlees bereiding adviezen over Ossenhaas