Varkensfiletlap - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken ± 4-6 minuten

Smaaksuggestie:

zout, peper, paprikapoeder.

Varkensfiletlapjes bakken

Varkensfiletlapjes worden gesneden van de rib- en haaskarbonade. Het zijn dus eigenlijk karbonade zonder been. Je zou het ook varkens-entrecote kunnen noemen. De filetlapjes worden vrij dun gesneden en zijn vrij mager. Je hoeft ze dus niet zo lang te bakken.

Nog Lekkerder.. varkensfiletlapjes met twee kleuren

Er zijn ook varkensfiletlapjes met twee kleuren vlees, de lichte kleur zoals hieronder en een iets donkere er doorheen. Dit zouden bij rundvlees de ribeye’s zijn, deze zijn iets zachter en nog smakelijker dan de geheel blanke varkensfiletlapjes. Probeer ze eens!

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 16
Hoogste € 22

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 144 kilocalorie
Vet: 5.9 gram
Ijzer: 0.3 milligram
Eiwit: 22.7 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Entrecote

Staartstuk Picanha

Hollandse biefstuk

Sukadelappen

Lenderollade

Klapstuk

Kalfshaas

Kalfszwezerik

Kalfsrollade

Kalfsschnitzel

Kalfskotelet

Kalfsstaartstuk

Varkenshaas

Varkensfiletrollade

Hamschijf

Halskarbonade bakken

Varkensfiletlap

Kophaas bakken

Lamskotelet

Lamsboutlapjes

Lamslapjes

Lamszadel

Lamsrollade

Lamshaasjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Varkensfiletlap bereiden

Vlees bereiding adviezen over Varkensfiletlap