Kalfsrollade - Vlees bereiden

Vlees bereiden sponsor

Bereidingswijze:

Kern 50-55 graden

Smaaksuggestie:

Rollades zijn al gekruid door de slager (vraag nog even voor de zekerheid)

Kalfsrollade braden

Kalfsrollade wordt meestal van de dunne lende of de borst gemaakt. Het maakt een enorm verschil voor welke kalfsrollade u heeft gekozen.

Kalfsrollade braden van dunne lende of kalfsborst

Een kalfsrollade van de dunne lende kunt u rosé laten en een kalfsrollade van de borst moet helemaal gaar worden gemaakt.

Lende ± 50-55 minuten (kern 55 graden)

Borst ± 70-90 minuten (kern 68 graden)

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 35
Hoogste € 50

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 160 kilocalorie
Vet: 8.8 gram
Ijzer: 2.5 milligram
Eiwit: 20.3 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Sukadelappen

Magere runderlap

Ossenstaart

Lenderollade

Riblappen

Kogelbiefstuk

Kalfshaas

Kalfslappen

Kalfsrollade

Kalfsschnitzel

Kalfsentrecote

Kalfsfricandeau

Varkenslappen

Hamschijf

Speklappen

Schouderkarbonade

Saucijzen braden

Haaskarbonade

Lamskotelet

Lamsrollade

Lamsboutlapjes

Lamsbout

Lamslapjes

Lamszadel

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Kalfsrollade bereiden

Vlees bereiding adviezen over Kalfsrollade