Saucijzen braden - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Zachtjes braden in ruim boter ± 12-15 min.

Smaaksuggestie:

Zijn al gekruid

Saucijzen braden

Saucijs is meestal samengesteld uit varkensgehakt met kruiden. Het braden van saucijzen is best lastig omdat ze snel openbarsten en zo al het vocht verliezen tijdens het braden.

Saucijzen braden in ruim boter braden

Neem daarom ruim boter zodat de saucijzen tot halverwege in de boter staan. Maak de boter niet te heet, en leg de saucijzen al in de pan als de belletjes nog op de boter staan. Zet het vuur ook zeker niet te hoog.

Ruim boter wil niet zeggen dat het vlees daar vetter van wordt. Met te weinig boter verbrand de buitenkant te snel en daarmee ook de boter, als dat gebeurt is het moeilijk de saucijzen nog gaar te krijgen.

Wist je dat… ijzer uit vlees gemakkelijker in ons lichaam wordt opgenomen dan ijzer uit plantaardige producten?

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 8
Hoogste € 15

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 270 kilocalorie
Vet: 22.8 gram
Ijzer: 1.5 milligram
Eiwit: 16.3 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Ribeye

Baklap

Sukadelappen

Kogelbiefstuk

Haasbiefstuk

Magere runderlap

Kalfsrollade

Kalfskotelet

Kalfszwezerik

Kalfshaas

Kalfsstaartstuk

Kalfsschnitzel

Varkenslappen

Schouderkarbonade

Hamschijf

Halskarbonade bakken

Speklappen

Varkensoester

Lamsboutlapjes

Lamszadel

Lamsbout

Lamsrollade

Lamslapjes

Lamshaasjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Saucijzen braden bereiden

Vlees bereiding adviezen over Saucijzen braden