Ribeye - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken 3 tot 5 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Ribeye bakken

Het vlees is iets gemarmerd (met een randje vet doorregen), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Ribeye “oog van de rib” wordt gesneden van de dikke rib.

Ribeye, een uniek stukje vlees

Omdat al het vlees om deze “appel van de rib” als gehaktvlees moet worden verwerkt is dit stukje vlees iets duurder. Ribeye kan alleen gesneden worden van excellente runderen. Ribeye is net als biefstuk snel klaar en hoeft niet helemaal gaar gegeten te worden.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 30
Hoogste € 50

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 171 kilocalorie
Vet: 9.7 gram
Ijzer: 2.5 milligram
Eiwit: 20.8 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Baklap

Entrecote

Haasbiefstuk

Klapstuk

Ribeye

Rosbief aan het stuk

Kalfsfricandeau

Kalfshaas

Kalfszwezerik

Kalfsschnitzel

Kalfsrollade

Kalfsentrecote

Varkensfiletlap

Schouderkarbonade

Varkensfiletrollade

Varkensoester

Kophaas bakken

Haaskarbonade

Lamslapjes

Lamskotelet

Lamshaasjes

Lamsbout

Lamsboutlapjes

Lamszadel

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Ribeye bereiden

Vlees bereiding adviezen over Ribeye