Entrecote - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken 3 tot 5 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Entrecote bakken

Entrecote wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote met haas en been noemen we een T-bone. Verwijder het vetrandje eventueel pas ná het bakken.

Entrecote goed verhitten

De perfecte entrecote bak je vooral door de pan goed te verhitten. Het beste is om een pan met een dikke bodem te nemen. Verhit 3/4 van de boter in de pan op hoog vuur. Als het schuim weg is, is de boter goed op temperatuur. Leg de biefstuk vervolgens in de pan en voeg hierna de rest van de boter toe.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 30
Hoogste € 45

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 146 kilocalorie
Vet: 6.4 gram
Ijzer: 2.5 milligram
Eiwit: 22.2 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Rosbief aan het stuk

Klapstuk

Baklap

Hacheevlees

Ribeye

Ossenstaart

Kalfsfricandeau

Kalfslappen

Kalfskotelet

Kalfshaas

Kalfsentrecote

Kalfsstaartstuk

Hamschijf

Kophaas bakken

Halskarbonade bakken

Haaskarbonade

Varkensfiletrollade

Saucijzen braden

Lamszadel

Lamskotelet

Lamsboutlapjes

Lamsbout

Lamshaasjes

Lamsrollade

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Entrecote bereiden

Vlees bereiding adviezen over Entrecote