Hacheevlees - Vlees bereiden

Vlees bereiden sponsor

Bereidingswijze:

Sudderen ca. 3 uur

Smaaksuggestie:

Zout, peper, laurier, kruidnagel, azijn.

Hacheevlees stoven

Hacheevlees is ook zeer geschikt voor goulash, ragout, oven- en stoofschotels. Hacheevlees wordt gesneden van de hals, onderrib of dikke rib. Het vlees heeft vrij langere bereidingstijd nodig lekker zacht te worden. Hachee is een heerlijk gerecht met uien, en bevat ingrediënten waardoor het vlees mooi tot zijn recht komt.

Hacheevlees is een suddergerecht

Suddergerechten, zoals hachee, winnen aan smaak als ze een dag na bereiding pas worden gegeten.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 15
Hoogste € 24

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 115 kilocalorie
Vet: 2.9 gram
Ijzer: 2.2 milligram
Eiwit: 22.1 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Hacheevlees

Magere runderlap

Riblappen

Ossenhaas

Entrecote

Baklap

Kalfsstaartstuk

Kalfskotelet

Kalfsentrecote

Kalfsrollade

Kalfslappen

Kalfszwezerik

Varkensfilet

Nasi of bami vlees

Varkenshaas

Varkensfiletlap

Varkensfiletrollade

Speklappen

Lamshaasjes

Lamszadel

Lamskotelet

Lamsrollade

Lamsbout

Lamslapjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Hacheevlees bereiden

Vlees bereiding adviezen over Hacheevlees