Ossenstaart - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Koken ca. 5 uur

Smaaksuggestie:

Zout, peper, Rode Port of Madeira.

Ossenstaart koken

De lekkerste bouillon maak je door de stukken ossenstaart eerst door de bloem te halen en aan te braden met bouquet-garni. Laat de ossenstaart daarna gaar koken. Zo ontstaat een mooie, bruine bouillon.

Extra binding met ossenstaart

Ossenstaart bevat gelerende eiwitten wat zorgt voor een extra binding in uw bouillon of fond.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 15
Hoogste € 25

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 113 kilocalorie
Vet: 2.6 gram
Ijzer: 2 milligram
Eiwit: 22.6 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Sukadelappen

Klapstuk

Magere runderlap

Ossenstaart

Lenderollade

Baklap

Kalfszwezerik

Kalfsentrecote

Kalfskotelet

Kalfsstaartstuk

Kalfshaas

Kalfslappen

Varkensfricandeau

Hamschijf

Nasi of bami vlees

Halskarbonade bakken

Varkensfiletrollade

Varkensschnitzel

Lamslapjes

Lamshaasjes

Lamskotelet

Lamsrollade

Lamsboutlapjes

Lamszadel

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Ossenstaart bereiden

Vlees bereiding adviezen over Ossenstaart