Nasi of bami vlees - Vlees bereiden

Vlees bereiden sponsor

Bereidingswijze:

roerbakken

Smaaksuggestie:

zout en peper

Nasi of bami vlees

Nasi of bami vlees wordt meestal gemaakt van iets doorregen varkensvlees. Het vlees kan bij aankoop al iets gekruid of gemarineerd zijn, waardoor het zó gebruikt kan worden.

Nasi of bami vlees gesneden

Nasi of bami vlees kan worden gesneden van delen van de schouder (schouderlap, schoudermuis, rest schouder) of van delen van de ham (peeseind, deksel bovenbil).

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 12
Hoogste € 18

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 129 kilocalorie
Vet: 4.8 gram
Ijzer: 0.3 milligram
Eiwit: 21.5 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Hollandse biefstuk

Ossenhaas

Ossenstaart

Magere runderlap

Baklap

Entrecote

Kalfsrollade

Kalfsstaartstuk

Kalfsentrecote

Kalfshaas

Kalfsfricandeau

Kalfszwezerik

Nasi of bami vlees

Ribkarbonade

Kophaas bakken

Varkensoester

Varkensfilet

Schouderkarbonade

Lamszadel

Lamskotelet

Lamsrollade

Lamsboutlapjes

Lamshaasjes

Lamsbout

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Nasi of bami vlees bereiden

Vlees bereiding adviezen over Nasi of bami vlees