Varkenshaas - Vlees bereiden

4.4/5 - (23 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken ± 10-15 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Varkenshaas bakken

Varkenshaas bakken vraagt best wel wat ervaring. Het is een lastig stukje vlees omdat het vrij dik is aan de ene kant en dun aan de andere. Maar het is prima te doen.

Varkenshaas bakken doe je zo..

  1. Vouw voor het braden de punt naar binnen en steek of bind deze eventueel vast met een prikker of rolladetouw, zodat het haasje overal even dik is.
  2. Neem ruim boter, te weinig boter zal er voor zorgen dat de boter gaat verbranden en de binnenkant niet goed gaar wordt. Neem gerust een half pakje boter zodat de haasjes tot halverwege in de boter liggen. De varkenshaas wordt hier niet vetter van.
  3. Verwarm de boter totdat de belletjes zijn verdwenen en leg de haasjes voorzichtig in de pan.
  4. Zet het vuur iets lager en voeg eventueel nog wat boter toe.
  5. Als u een deksel heeft plaats deze dan schuin op de pan, zo blijft er meer warmte in de pan.
  6. Laat de haasjes rustig braden en keer ze af en toe om.
  7. Varkenshaas hoeft niet helemaal gaar te zijn, dan worden ze echt te droog.
  8. Laat de varkenshaas na het braden nog even rusten.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 16
Hoogste € 28

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 119 kilocalorie
Vet: 3.1 gram
Ijzer: 0.3 milligram
Eiwit: 22.8 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Rosbief aan het stuk

Ossenstaart

Magere runderlap

Staartstuk Picanha

Hollandse biefstuk

Sukadelappen

Kalfsstaartstuk

Kalfszwezerik

Kalfsentrecote

Kalfsschnitzel

Kalfshaas

Kalfsfricandeau

Hamlappen braden

Varkensfiletrollade

Nasi of bami vlees

Varkensschnitzel

Varkensoester

Varkenslappen

Lamshaasjes

Lamslapjes

Lamsbout

Lamszadel

Lamskotelet

Lamsboutlapjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Varkenshaas bereiden

Vlees bereiding adviezen over Varkenshaas