Varkensoester - Vlees bereiden

4.7/5 - (8 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Braden 5 tot 10 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper. Als ze klaar zijn kan kruidenboter eroverheen heerlijk zijn.

Varkensoester bakken

Varkensoesters zijn de biefstukjes van het varken. Ze worden gesneden van de bovenbil. Het vlees is klein, maar fijn! Bestrooi de varkensoesters voor het bakken met een beetje bloem, dit voorkomt uitdroging en levert een smakelijke jus op. Kort op hoog vuur bakken.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 18
Hoogste € 25

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 115 kilocalorie
Vet: 2.4 gram
Ijzer: 0.3 milligram
Eiwit: 23.5 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Baklap

Hollandse biefstuk

Riblappen

Ossenhaas

Haasbiefstuk

Sukadelappen

Kalfskotelet

Kalfsentrecote

Kalfsstaartstuk

Kalfshaas

Kalfslappen

Kalfsfricandeau

Ribkarbonade

Varkensfilet

Kophaas bakken

Hamschijf

Varkensfiletrollade

Varkensfiletlap

Lamsrollade

Lamsbout

Lamslapjes

Lamskotelet

Lamshaasjes

Lamszadel

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Varkensoester bereiden

Vlees bereiding adviezen over Varkensoester