Baklap - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Braden 5 tot 10 minuten

Smaaksuggestie:

Zout, peper, laurier, kruidnagel, piment

Baklap bakken

Baklappen  worden van magere rundvleesdelen gesneden. Bijvoorbeeld van een bloemstuk, liesstukje, staartstuk, muis of schouderlap. Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden. Dunne baklapjes worden ook wel bieflapjes genoemd.

Baklap of bieflap

Baklap of biefslapjes mogen ook gesneden worden van andere delen dan voor biefstuk. Baklapjes zijn daardoor iets minder mals dan een biefstuk, maar de smaak is vaak voller door de stevigere structuur.

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 18
Hoogste € 28

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 108 kilocalorie
Vet: 1.9 gram
Ijzer: 1.6 milligram
Eiwit: 22.6 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Rosbief aan het stuk

Ossenhaas

Baklap

Riblappen

Klapstuk

Haasbiefstuk

Kalfslappen

Kalfsschnitzel

Kalfsfricandeau

Kalfszwezerik

Kalfsentrecote

Kalfshaas

Varkensfricandeau

Speklappen

Nasi of bami vlees

Varkenslappen

Hamlappen braden

Varkensoester

Lamszadel

Lamsrollade

Lamshaasjes

Lamsbout

Lamskotelet

Lamsboutlapjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Baklap bereiden

Vlees bereiding adviezen over Baklap