Lenderollade - Vlees bereiden

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Kern 43-55 graden

Smaaksuggestie:

Zout en peper (is meestal al gekruid)

Lenderollade of entrecote rollade braden

Een lenderollade is meestal al gekruid bij uw slager. De lenderollade is het meest smakelijk als het vlees binnenin nog rosé is. Prik met een breinaald of satépen in de rollade om te kijken of hij gaar is. Als het vocht helder van kleur is, is het vlees gaar. Laat de lenderollade even rusten na bereiding.

Lenderollade met de juiste gaarheid

Het mooiste is om een kernthermometer te gebruiken. Bij 43 graden kern is het vlees rood. Bij de meeste slagers kunt u een kernthermometer kopen. Op deze thermometer vind u ook een indicatie voor de gewenste gaarheid. Meten is weten!

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 35
Hoogste € 50

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 126 kilocalorie
Vet: 4 gram
Ijzer: 2 milligram
Eiwit: 22.5 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Haasbiefstuk

Baklap

Hollandse biefstuk

Staartstuk Picanha

Lenderollade

Ribeye

Kalfsfricandeau

Kalfsentrecote

Kalfshaas

Kalfsstaartstuk

Kalfslappen

Kalfskotelet

Haaskarbonade

Nasi of bami vlees

Hamlappen braden

Schouderkarbonade

Varkensschnitzel

Kophaas bakken

Lamsbout

Lamskotelet

Lamslapjes

Lamsboutlapjes

Lamshaasjes

Lamsrollade

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Lenderollade bereiden

Vlees bereiding adviezen over Lenderollade