Varkensfricandeau - Vlees bereiden

Vlees bereiden sponsor

Bereidingswijze:

Braden ± 45-50 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper

Varkensfricandeau braden

Varkensfricandeau is een uiterst mager stukje varkensvlees. Varkensfricandeau wordt gesneden van de bovenbil (foto) dikke lende of spierstuk. Een mooi stuk varkensfricandeau is het lekkerste als het net niet helemaal gaar is, anders wordt het snel droog. Een kern van 64 graden is dan goed genoeg. 68 graden is helemaal gaar.

Varkensfricandeau aanbraden in de pan

Varkensfricandeau kun je in de pan of in de oven bereiden. Het lekkerste is om de Varkensfricandeau eerst aan te braden in pan zodat deze een mooie bruine buitenkant krijgt. Daarna in een overvaste pan of ovenschaal met boter.

Varkensfricandeau regelmatig bedruipen

Bedruip en keer de varkensfricandeau regelmatig tijdens de bereiding. Leg in de ovenschaal ook wat wortels, uien en knoflook, dit komt de smaak en geur ten goede. Je kunt de oven ook iets lager zetten en de varkensfricandeau langzaam laten garen op ca. 120 graden of zelfs nog lager. (slow coocking). Hierdoor krijg je een nog malser stukje vlees.

Wist je dat varkensfricandeau net zo mager is als rosbief?

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 18
Hoogste € 24

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 119 kilocalorie
Vet: 3.1 gram
Ijzer: 0.3 milligram
Eiwit: 22.8 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Lenderollade

Ribeye

Kogelbiefstuk

Baklap

Hollandse biefstuk

Hacheevlees

Kalfsentrecote

Kalfsstaartstuk

Kalfszwezerik

Kalfsfricandeau

Kalfsrollade

Kalfsschnitzel

Nasi of bami vlees

Varkensoester

Varkensfiletrollade

Schouderkarbonade

Kophaas bakken

Varkensschnitzel

Lamsrollade

Lamskotelet

Lamslapjes

Lamsboutlapjes

Lamszadel

Lamshaasjes

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Varkensfricandeau bereiden

Vlees bereiding adviezen over Varkensfricandeau