Varkensschnitzel - Vlees bereiden

4.4/5 - (12 stemmen)

Vleesbereiden sponsor

Bereidingswijze:

Bakken ± 6-8 minuten

Smaaksuggestie:

Zout en peper en eventueel paprikapoeder

Varkensschnitzel bakken

Varkensschnitzels bakken.  Varkensschnitzels wordt als enige vleessoort ‘met de draad mee’ gesneden, waardoor ze tijdens de bereiding plat in de pan blijven liggen. Schnitzels worden gesneden van de bovenbil, platte bil of muis. Het lekkerste is van de bovenbil, vraag de slager er gerust om.

Varkensschnitzel bakken van de bovenbil

De meeste ambachtelijke slagers zullen het ook alleen van de bovenbil snijden. Bij supermarkten worden ze vaak door elkaar aangeboden. Bak de schnitzel op heet vuur kort om-en-om net niet helemaal gaar, dan zijn ze het lekkerst.

Echte Wienerschnitzels bakken

Wie kent ze niet, de echte Wienerschnitzels uit Oostenrijk. Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten. Neem ongepaneerde schnitzels mee bij de slager.

Zet drie borden of schaaltjes klaar met bloem, losgeklopte eieren en paneermeel. Haal de schnitzels eerst door de bloem en klop ze af, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. Wil je een extra dikke laag, herhaal de laatste twee stappen dan nog een keer.

Doe zonnebloemolie (is echt goed genoeg) in de pan en zorg dat de olie goed heet is, laat vervolgens de schnitzels in de olie zakken en bak de schnitzels mooi goudbruin. Gelijk na het bakken opdienen.

Je kunt de Wienerschnitzels ook maken van extra platgeslagen varkensfiletlapjes, probeer dat ook eens! Eet smakelijk!

Prijsniveau per kilo:

Laagste € 18
Hoogste € 26

Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.

Voedingswaarde:

Energie 119 kilocalorie
Vet: 3.1 gram
Ijzer: 0.3 milligram
Eiwit: 22.9 gram

Bekijk ook andere vleessoorten

Hollandse biefstuk

Ossenstaart

Baklap

Staartstuk Picanha

Ossenhaas

Kogelbiefstuk

Kalfszwezerik

Kalfskotelet

Kalfsentrecote

Kalfsschnitzel

Kalfslappen

Kalfsfricandeau

Schouderkarbonade

Ribkarbonade

Haaskarbonade

Varkensoester

Varkenslappen

Hamlappen braden

Lamsrollade

Lamsbout

Lamshaasjes

Lamsboutlapjes

Lamslapjes

Lamskotelet

Kerntemperatuur

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Rundvlees rood

43 – 49 graden

Rundvlees medium

50 – 55 graden

Rundvlees rosé

56 – 65 graden

Rundvlees gaar

68 > graden

Kalfsvlees rosé

60 – 65 graden

Kalfsvlees gaar

68 > graden

Lamsvlees rosé

60 – 65 graden

Lamsvlees gaar

68 > graden

Varkensvlees rosé

60 – 65 graden

Varkensvlees gaar

68 > graden

Kip gaar

75 > graden

Kalkoen gaar

75 > graden

Youtube video over Varkensschnitzel bereiden

Vlees bereiding adviezen over Varkensschnitzel